Reklama
  • Piątek, 7 października 2016 (15:05)

    Śledź pieczony z warzywami

Składniki dla 4 osób: 4 śledzie • 40 dag młodej kapusty • 2 młode marchewki • 2 cebule dymki • mały młody por • 15 dag parmezanu • sok z jednej cytryny • 4 gałązki natki pietruszki • 4 łyżeczki masła • cukier • pieprz cytrynowy • sól • pieprz.

Reklama

1 Ryby oczyść, umyj, skrop sokiem z cytryny (zostaw 2 łyżki do sałatki). Dokładnie natrzyj solą i pieprzem, włóż do wewnątrz umytą natkę pietruszki, po łyżeczce masła. Rybę układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piecz 30 minut w 200°C.

2 Kapustę poszatkuj, pora i cebulę drobno pokrój. Marchew obierz, umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w cienkie paski, skrop odrobiną soku z cytryny. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, wymieszaj.

Gotową rybę układaj na talerzach, na niej połóż sałatkę z kapusty, posyp startym serem.

CZAS: około 45 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • 1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.