Reklama
  • Poniedziałek, 28 grudnia 2015 (14:00)

    Śledź pod pierzynką

Składniki na 4 porcje: • 4 duże śledzie z zalewy • pęczek szczypiorku • cebulka • 2 jabłka • 4 marchewki • 4 jajka • 2 buraki • duży słoik majonezu • sól • pieprz • natka do dekoracji.

1. Śledzie namocz w wodzie. Następnego dnia odsącz i pokrój w kostkę. Ułóż je na dnie okrągłych naczynek. Na nich umieść posiekany szczypiorek z cebulką oraz pocięte w kosteczkę obrane jabłka. Posmaruj tę warstwę majonezem.

Reklama

2. Na niej połóż startą na tarce o grubych oczkach ugotowaną marchew. Posyp ją ugotowanym na twardo i poszatkowanym jajkiem i ponownie posmaruj majonezem.

3. Ostatnią warstwą będzie starty upieczony burak. Wierzch udekoruj kawałkami śledzia i natką.

Czas: 60 min. 1 porcja = 370 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:P.O.D. | śledź

Zobacz również

  • Składniki: 1 por, chili, 4 dzwonka łososia, sól, 1 cytryna , 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju, 1/2 op. mrożonych warzyw z brokułami, 1 szkl. bulionu, dymka, kolorowy pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.