Reklama
  • Poniedziałek, 28 grudnia 2015 (14:00)

    Śledź pod pierzynką

Składniki na 4 porcje: • 4 duże śledzie z zalewy • pęczek szczypiorku • cebulka • 2 jabłka • 4 marchewki • 4 jajka • 2 buraki • duży słoik majonezu • sól • pieprz • natka do dekoracji.

1. Śledzie namocz w wodzie. Następnego dnia odsącz i pokrój w kostkę. Ułóż je na dnie okrągłych naczynek. Na nich umieść posiekany szczypiorek z cebulką oraz pocięte w kosteczkę obrane jabłka. Posmaruj tę warstwę majonezem.

Reklama

2. Na niej połóż startą na tarce o grubych oczkach ugotowaną marchew. Posyp ją ugotowanym na twardo i poszatkowanym jajkiem i ponownie posmaruj majonezem.

3. Ostatnią warstwą będzie starty upieczony burak. Wierzch udekoruj kawałkami śledzia i natką.

Czas: 60 min. 1 porcja = 370 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:P.O.D. | śledź

Zobacz również

  • 1. Szybko „upichcisz” rybę na parze. Filet soli lub dorsza pokrój w szerokie pasy. Posól, posmaruj masłem i posyp koperkiem. Gotuj 15 minut w naczyniu z wkładką do gotowania na parze.Podawaj z... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.