Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Śledź w awokado

Składniki na 4 porcje: ■ 2 owoce awokado ■ 3 podwójne płaty śledzia w oleju ■ pół szklanki odsączonej cebuli z oleju (spod śledzi) ■ 1/2 granatu ■ natka pietruszki ■ świeżo mielony kolorowy pieprz ■ sok z cytryny.

Reklama

➜ Przygotowanie: 20 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 240

Jadwiga Kwiek z Zakliczyna

Przygotowanie:

➊ Śledzie i cebulę odsącz z oleju, rybę pokrój w paski. Z granatu wyjmij pestki. Wszystko dobrze ze sobą wymieszaj.

➋ Awokado przekrój, wyjmij pestkę. Skrop cytryną, by nie ciemniało. W puste miejsce po pestce nałóż sałatkę śledziową, formując kopczyk.

➌ Przed podaniem oprósz pieprzem i granatem.

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.