Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Śledź w sosie curry

Składniki na 4 porcje: ■ 500 g śledzi ■ 1 czerwona cebula ■ 5 ogórków konser. ■ 3 łyżeczki curry ■ 3 łyżki majonezu. Zalewa: ■ po 2 szkl. wody i octu ■ 2 łyżki cukru i soli ■ łyżeczka gorczycy ■ po 3 goździki, ziarna pieprzu i ziela ang., liście laurowe.

Reklama

➜ Przygotowanie: 30 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 190

Katarzyna Cukier z Drzewicy

Przygotowanie:

➊ Śledzie zalej zimną wodą i mocz 12 godzin, po czym odsącz.

➋ Składniki zalewy zagotuj i ostudź. Zalej nią śledzie i wstaw na 5 dni do lodówki.

➌ Przygotuj sos. Cebulę i ogórki pokrój, wymieszaj z majonezem oraz curry.

➍ Śledzie odsącz, pokrój w grube paski, wymieszaj z sosem i odstaw na kilka godzin.

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.