Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia 2017 (08:00)

    Śledź w sosie curry

Składniki na 4 porcje: ■ 500 g śledzi ■ 1 czerwona cebula ■ 5 ogórków konser. ■ 3 łyżeczki curry ■ 3 łyżki majonezu. Zalewa: ■ po 2 szkl. wody i octu ■ 2 łyżki cukru i soli ■ łyżeczka gorczycy ■ po 3 goździki, ziarna pieprzu i ziela ang., liście laurowe.

Reklama

➜ Przygotowanie: 30 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 190

Katarzyna Cukier z Drzewicy

Przygotowanie:

➊ Śledzie zalej zimną wodą i mocz 12 godzin, po czym odsącz.

➋ Składniki zalewy zagotuj i ostudź. Zalej nią śledzie i wstaw na 5 dni do lodówki.

➌ Przygotuj sos. Cebulę i ogórki pokrój, wymieszaj z majonezem oraz curry.

➍ Śledzie odsącz, pokrój w grube paski, wymieszaj z sosem i odstaw na kilka godzin.

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.