Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia 2017 (08:00)

    Śledź z burakami

Składniki na 6 porcji: ■ 2 płaty śledziowe marynowane ■ pół jabłka ■ 2 ogórki konserwowe ■ 2 ziemniaki ■ pół puszki groszku konserwowego ■ 2 buraczki ■ pół cebuli ■ 3 łyżki majonezu ■ 2 łyżki śmietany 18% ■ sól ■ pieprz ■ cukier.

Reklama

Przygotowanie:

➊ Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w kostkę razem z jabłkiem oraz ogórkami.

➋ Z płatów śledziowych usuń skórę i potnij je w paski. Dodaj majonez, śmietanę i przyprawy. Całość wymieszaj w salaterce z warzywami i jabłkiem. Przykryj folią spożywczą i włóż na kilka godzin do lodówki.

➌ Cebulę pokrój w kostkę i sparz wrzątkiem.

➍ Ugotowane buraki zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj cebulę i dopraw. Na półmisku ułóż kolejno warstwy buraczków i sałatki. Udekoruj.

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Trudność: średni ➜ Kalorie: 260

Alina Waliczek z Dzimierza

Super TV

Zobacz również

  • 1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.