Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Śledzik na szybko

Składniki na 2 porcje: ■ 4 filety śledziowe ■ 3 ogórki konserwowe ■ duże jabłko ■ kawałek pora ■ czerwona cebula ■ 2 jajka na twardo. Sos: ■ 1/3 szklanki majonezu ■ 1/3 szklanki gęstego jogurtu ■ 2 łyżki musztardy ■ biały pieprz ■ sól.

Reklama

Przygotowanie:

➊ Filety śledziowe, ogórki oraz obrane jabłko pokrój w drobną kostkę. Cebulę i dokładnie umyty por potnij w krążki. Ugotowane na twardo jajka zetrzyj na tarce do warzyw.

➋ Składniki sosu wymieszaj i wylej na dno salaterki. Na wierzchu ułóż pokrojone śledzie, jabłka, ogórki, częściowo jajka, cebulę i pora. Posyp pozostałym jajkiem. Schłódź.

➜ Przygotowanie: 20 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 220

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże filety z ryby morskiej, sok wyciśnięty z cytryny , 1 duży por, 2-3 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 4 łyżki masła, 1 łyżeczka mielonej przyprawy do ryb, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.