Reklama
  • Środa, 1 marca 2017 (09:05)

    Śledziowe koreczki

Składniki: 2 kromki chleba tostowego, płat śledzia marynowanego, garść suszonych śliwek, zielony ogórek, natka pietruszki do dekoracji

Z chleba tostowego zdejmij skórkę i ze środków wykrój gwiazdki. Z grilluj. Śledzia pokrój na kawałki, a śliwki mocz w letniej wodzie, przez kilka minut. Następnie wyjmij je i osusz. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno kawałek pieczywa, ogórka zielonego, śledzia i śliwkę. Zakończ gwiazdką zrobioną z chleba i śliwką. Udekoruj natką.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże filety z ryby morskiej, sok wyciśnięty z cytryny , 1 duży por, 2-3 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 4 łyżki masła, 1 łyżeczka mielonej przyprawy do ryb, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.