Reklama
  • Środa, 8 kwietnia 2015 (12:00)

    Spaghetti z łososiem

Składniki: 40 dag makaronu spaghetti, 40 dag łososia, limonka, cytryna, ogórek zielony, zioła, oliwa, pieprz, sól.

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Rybę zamarynuj w soku z cytryny (połowa), soli i pieprzu. Odstaw na 10 minut. Rozgrzej piekarnik do 180° C, przełóż łososia do naczynia żaroodpornego i piecz około 25 min.

Kiedy ryba będzie gotowa, pokrój ją na kawałki. Zioła drobno posiekaj, wymieszaj z oliwą i sokiem z połowy cytryny. Dopraw solą, pieprzem i dodaj plasterki ogórka. Podgrzej i połącz z makaronem i rybą. Posyp ziołami i udekoruj plasterkami limonki i cytryny.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:spaghetti | makaron | z | Bolognese | makarony

Zobacz również

  • ● 1 kg ulubionych ryb (mogą być morskie, np. makrela, miruna) ● 3 szklanki wywaru warzywnego ● 2 filety z sardeli ● 500 g pomidorów ● 3 łyżki zieleniny (np. natki) ● 2 szklanki białego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.