Reklama
  • Środa, 8 kwietnia 2015 (12:00)

    Spaghetti z łososiem

Składniki: 40 dag makaronu spaghetti, 40 dag łososia, limonka, cytryna, ogórek zielony, zioła, oliwa, pieprz, sól.

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Rybę zamarynuj w soku z cytryny (połowa), soli i pieprzu. Odstaw na 10 minut. Rozgrzej piekarnik do 180° C, przełóż łososia do naczynia żaroodpornego i piecz około 25 min.

Kiedy ryba będzie gotowa, pokrój ją na kawałki. Zioła drobno posiekaj, wymieszaj z oliwą i sokiem z połowy cytryny. Dopraw solą, pieprzem i dodaj plasterki ogórka. Podgrzej i połącz z makaronem i rybą. Posyp ziołami i udekoruj plasterkami limonki i cytryny.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:spaghetti | makaron | Bolognese | makarony

Zobacz również

  • Składniki: 1 por, chili, 4 dzwonka łososia, sól, 1 cytryna , 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju, 1/2 op. mrożonych warzyw z brokułami, 1 szkl. bulionu, dymka, kolorowy pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.