Reklama
  • Środa, 5 kwietnia (13:06)

    Świderki z łososiem

1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan

1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odlej. W osobnym naczyniu ugotuj brokuły (ok. 10 minut), odlej na sicie. Filet z łososia opłucz, osusz, oprósz solą i pieprzem, pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny. Oczyść i posiekaj w krążki por.

2. Na patelni rozgrzej masło, obsmaż kawałki ryby. Dodaj krążki pora. Chwilę smaż razem. Zalej śmietaną. Duś na małym og niu pod przykryciem 10 min. Dodaj makaron i brokuły. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z wiórkami parmezanu.

Reklama

6 porcji, czas ok. 40 min; porcja – 380 kcal, cena 5 zł.

Składniki:

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 310 dag ryżu 50 dag filetu z łososia (bez skóry), pół cytryny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 300 ml śmietany 22 proc., 1-2 łyżki musztardy, 1-2 ząbki czosnku, masło, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.