Reklama
  • Środa, 22 kwietnia 2009 (15:57)

    Szaszłyki rybne

Podawać z chrupkami albo z pieczywem.

Zdjęcie

Szaszłyki rybne /Smacznego
Szaszłyki rybne
/Smacznego
Składniki na 6 porcji:

- 80 dag filetów z dorsza,
- 30 dag pomidorków koktajlowych,
- 2 strąki zielonej papryki,
- sok z cytryny,
- 4 łyżki oliwy,
- przyprawa do potraw z grilla,
- sól i pieprz.

Reklama

Przyrządzanie:

Sok z cytryny wymieszać z oliwą i przyprawami. Filety i pomidorki opłukać. Filety pokroić na małe kawałki. Paprykę umyć, przekroić na pół, wydrążyć. Następnie pociąć w dużą kostkę. Rybę i warzywa skropić marynatą z soku cytrynowego, wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie filety zwinąć w ruloniki, a później nadziać razem z warzywami na patyczki. Ułożyć na aluminiowych tackach do grillowania. Piec około 15 - 20 minut, wielokrotnie obracając. Posypać natką pietruszki. Szaszłyki podawać z chrupkami albo z pieczywem.
Porcja - 380 kcal
Czas przygotowania: 65 minut

Smacznego

Zobacz również

  • 80 dag filetów z łososia, 100 ml oliwy, 1 limonka, 5 ząbków czosnku, 1 duża cebula, 2 małe cukinie, 3–4 pomidory, zioła prowansalskie, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.