Reklama
  • Poniedziałek, 2 marca 2015 (14:05)

    Szczupak duszony z jarzynami. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej

Składniki: szczupak, 3 korzenie pietruszki, 4 marchwie, dwa selery, 3 cebule, masło, bułka tarta, pieprz.

1. Warzywa umyć, obrać, posiekać drobno.

Reklama

2. Szczupaka podzielić na dzwonka i posolić.

3. W rondlu ułożyć warstwami masło, jarzyny i rybę. Każdą warstwę szczupaka posypać pieprzem. Na wierzch położyć kawałek masła.

4. Dusić pod przykryciem ok. pół godziny.

5. Wyłożyć na półmisek ostrożnie, tak by ryba się nie rozpadła.

Życie na Gorąco Retro
Więcej na temat:szczupak | przepis | bułka tarta

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag mrożonych kotlecików z łososia, 2 mrożone brykiety szpinaku, 1 duży ziemniak, 1 duża marchewka, 100 ml kremówki 30 proc., 1 jajko, 1-2 łyżki świeżego posiekanego koperku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.