Reklama
  • Poniedziałek, 2 marca 2015 (14:05)

    Szczupak duszony z jarzynami. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej

Składniki: szczupak, 3 korzenie pietruszki, 4 marchwie, dwa selery, 3 cebule, masło, bułka tarta, pieprz.

1. Warzywa umyć, obrać, posiekać drobno.

Reklama

2. Szczupaka podzielić na dzwonka i posolić.

3. W rondlu ułożyć warstwami masło, jarzyny i rybę. Każdą warstwę szczupaka posypać pieprzem. Na wierzch położyć kawałek masła.

4. Dusić pod przykryciem ok. pół godziny.

5. Wyłożyć na półmisek ostrożnie, tak by ryba się nie rozpadła.

Życie na Gorąco Retro
Więcej na temat:szczupak | przepis | bułka tarta

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże filety z ryby morskiej, sok wyciśnięty z cytryny , 1 duży por, 2-3 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 4 łyżki masła, 1 łyżeczka mielonej przyprawy do ryb, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.