Reklama
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (15:00)

    Terrina z twarożku i łososia

Składniki: 15 dag twarożku śmietankowego, 10 dag plastrów wędzonego łososia, 4 suszone pomidory, olej, 2 łyżki posiekanego koperku, pół cytryny, sól, pieprz.

Suszone pomidory posiekaj i wymieszaj z twarożkiem. Dodaj koperek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Półmetrową folię spożywczą wysmaruj olejem. Ułóż na niej płaty łososia i skrop sokiem z cytryny. Następnie przenieś do ceramicznego naczynia i dopasuj do jego kształtu.

Nałóż twarożek, wygładź łyżką, a brzegi łososia zawiń do środka. Przykryj folią i dociśnij. Na wierzchu połóż mały talerzyk i delikatnie obciąż. Wstaw do lodówki na całą noc. Przed podaniem wyjmij z naczynia, chwytając za folię. Delikatnie przenieś i ułóż na talerzu.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1 por, chili, 4 dzwonka łososia, sól, 1 cytryna , 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju, 1/2 op. mrożonych warzyw z brokułami, 1 szkl. bulionu, dymka, kolorowy pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.