Reklama
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (15:00)

    Terrina z twarożku i łososia

Składniki: 15 dag twarożku śmietankowego, 10 dag plastrów wędzonego łososia, 4 suszone pomidory, olej, 2 łyżki posiekanego koperku, pół cytryny, sól, pieprz.

Suszone pomidory posiekaj i wymieszaj z twarożkiem. Dodaj koperek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Półmetrową folię spożywczą wysmaruj olejem. Ułóż na niej płaty łososia i skrop sokiem z cytryny. Następnie przenieś do ceramicznego naczynia i dopasuj do jego kształtu.

Nałóż twarożek, wygładź łyżką, a brzegi łososia zawiń do środka. Przykryj folią i dociśnij. Na wierzchu połóż mały talerzyk i delikatnie obciąż. Wstaw do lodówki na całą noc. Przed podaniem wyjmij z naczynia, chwytając za folię. Delikatnie przenieś i ułóż na talerzu.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 310 dag ryżu 50 dag filetu z łososia (bez skóry), pół cytryny, 1 opakowanie mrożonych różyczek brokułów, 300 ml śmietany 22 proc., 1-2 łyżki musztardy, 1-2 ząbki czosnku, masło, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.