Reklama
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Torcik śledziowy

Składniki dla 6 osób: 4 marchewki • łyżka soku z cytryny • 4 płaty śledzia • 3 buraki • biała rzodkiew • 0,5 kg twarogu sernikowego • 4 łyżki śmietany • 4 łyżeczki żelatyny • liście natki pietruszki • sól • pieprz.

Reklama

1. Buraki ugotuj poprzedniego dnia. Obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Marchewkę i rzodkiew obierz, ugotuj na parze. Żelatynę rozpuść w kilku łyżkach ciepłej wody, połącz ze śmietaną, solą i pieprzem, wymieszaj. Dodaj do sera, dokładnie wymieszaj.

2. Na blaszce układaj marchew i rzodkiew, pokrojonego śledzia. Przykryj serem, na wierzchu układaj buraki, włóż do lodówki na kilka godzin. Gotowy torcik pokrój w kostkę, dekoruj natką pietruszki.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże filety z ryby morskiej, sok wyciśnięty z cytryny , 1 duży por, 2-3 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 4 łyżki masła, 1 łyżeczka mielonej przyprawy do ryb, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.