Reklama
  • Środa, 26 marca 2014 (14:05)

    Tymiankowy halibut

Składniki: 35 dag filetu z halibuta, 2-3 łyżki drobno posiekanego tymianku, sok z połowy cytryny, sól morska, kolorowy pieprz świeżo zmielony, masło, świeży tymianek i cytryna do dekoracji.

Przepis przysłała Ewa Szymczak z Legnicy

Reklama

1. Rybę pokrój na 4 równe porcje. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Ułóż dzwonka halibuta. Skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą morską (może być zwykła kuchenna).

Posyp świeżo zmielonym pieprzem oraz posiekanym tymiankiem. Nakryj naczynie folią aluminiową. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20 min w temp. 180˚C.

2. Rybę posyp posiekanym świeżym tymiankiem i udekoruj cytryną. Podawaj na gorąco, np. z ryżem, pieczonymi ziemniakami oraz ulubioną surówką. Tak samo możesz przyrządzić świeżego dorsza czy łososia.

Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 5,20 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:halibut | Legnica | przepis | Electronic Arts

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 główka młodej kapusty, 70 dag filetu z łososia, 80 dag młodych ziemniaków ugotowanych w mundurkach, 1 cebula, 1 żółtko, 2 łyżki słodkiej śmietany, sok z 1 cytryny, 3 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.