Reklama
  • Poniedziałek, 8 lutego 2016 (13:05)

    Zapiekanka rybna. Przepis siostry Anastazji

Składniki dla 4 osób: 80 dag filetów z ryby • 1 kg ziemniaków • puszka zielonego groszku • 2 jaja • 5 dag sera żółtego • 1/2 łyżki masła • szklanka śmietany • 3 łyżki mąki • przyprawa do ryb • przyprawa do ziemniaków • olej • sól • pieprz.

1. Ziemniaki ugotować na półtwardo, pokroić w plastry i posypać przyprawą do ziemniaków. Rybę pokroić i wymieszać z przyprawą do ryb. Obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.

Reklama

2. Śmietanę wymieszać z serem żółtym, startym na tarce o dużych oczkach. Dodać jaja, roztrzepać i doprawić do smaku.

3. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem przełożyć połowę ziemniaków. Następnie układać warstwami groszek, rybę i ziemniaki. Piec w temperaturze 180˚ C przez 20 minut.

CZAS: około godziny

Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.