Reklama
  • Piątek, 14 sierpnia 2015 (13:05)

    Zapiekanka rybna z pieczarkami

Składniki dla 4 osób: 5 dużych ziemniaków • 40 dag pieczarek • 80 dag filetów rybnych • 400 ml śmietany • cebula • 2 łyżki masła klarowanego • 6 plastrów żółtego sera • sól • pieprz.

1 Cebulę posiekaj. Pieczarki umyj, pokrój, podsmaż na maśle z cebulą. Dodaj śmietanę, duś 5 minut. Ziemniaki pokrój na plastry, gotuj na parze 7 minut. Filety usmaż.

2 Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, na dnie ułóż warstwę ziemniaków, na nich kolejno: pieczarki, ziemniaki, rybę i plastry żółtego sera. Zapiekaj 30 minut w temp. 180˚C.

Reklama

CZAS: około 60 minut

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 4 filety z dowolnej białej ryby (np.: dorsza, mintaja, morszczuka, halibuta), łyżka oliwy, por, oczyszczony i pokrojony w krążki, 1 i 1/2 łyżki kaparów, 1/2 szklanki białego wina, 400 g... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.