Reklama
  • Poniedziałek, 7 grudnia 2015 (14:00)

    Zapiekanka rybno-ziemniaczana

Składniki na 4 porcje: • 4 filety z dorsza • pół kg ziemniaków • pęczek szczypioru • pęczek natki pietruszki • 8 plastrów boczku • 2 łyżki masła • 4 łyżki kwaśnej śmietany • sól • pieprz • sok z cytryny.

1. Filety umyj, przypraw, skrop połową soku z cytryny. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i podgotuj w osolonej wodzie. Śmietanę wymieszaj z solą, pieprzem i resztą soku z cytryny.

Reklama

2. Na blaszce ułóż 4 porcje plastrów ziemniaczanych, posyp je częścią siekanych ziół. Na nich umieść porcje ryby, resztę zieleniny i 4 plastry boczku. Całość pokryj pozostałymi ziemniakami oraz boczkiem i polej przygotowaną śmietaną.

3. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego 200°C i piecz około 40 minut. Danie podawaj np. z brokułami gotowanymi na parze.

Czas: 80 min. 1 porcja = 360 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:zapiekanka | danie | rybno | sok z cytryny | zapiekanki

Zobacz również

  • 80 dag filetów z łososia, 100 ml oliwy, 1 limonka, 5 ząbków czosnku, 1 duża cebula, 2 małe cukinie, 3–4 pomidory, zioła prowansalskie, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.