Reklama
  • Poniedziałek, 7 grudnia 2015 (14:00)

    Zapiekanka rybno-ziemniaczana

Składniki na 4 porcje: • 4 filety z dorsza • pół kg ziemniaków • pęczek szczypioru • pęczek natki pietruszki • 8 plastrów boczku • 2 łyżki masła • 4 łyżki kwaśnej śmietany • sól • pieprz • sok z cytryny.

1. Filety umyj, przypraw, skrop połową soku z cytryny. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry i podgotuj w osolonej wodzie. Śmietanę wymieszaj z solą, pieprzem i resztą soku z cytryny.

Reklama

2. Na blaszce ułóż 4 porcje plastrów ziemniaczanych, posyp je częścią siekanych ziół. Na nich umieść porcje ryby, resztę zieleniny i 4 plastry boczku. Całość pokryj pozostałymi ziemniakami oraz boczkiem i polej przygotowaną śmietaną.

3. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego 200°C i piecz około 40 minut. Danie podawaj np. z brokułami gotowanymi na parze.

Czas: 80 min. 1 porcja = 360 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:zapiekanka | danie | rybno | sok z cytryny | zapiekanki

Zobacz również

  • Składniki dla 4 osób. Ryba: 40 dag filetów rybnych (dorsza, łupacza) • 4 łyżki bułki tartej • po 10 dag parmezanu i sera cheddar • kilka liści natki pietruszki • 10 dag pistacji • sól • pieprz... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.