Reklama
  • Wtorek, 8 września 2015 (08:00)

    Zapiekanka z mintajem

Składniki na 6 porcji: ■ 3 płaty mrożonego mintaja ■ pół brokuła ■ mała cukinia ■ 20 dag mieszanki warzywa na patelnię ■ 10 dag sera pleśniowego ■ sól ■ pieprz ■ pół cytryny ■ pół papryczki chili ■ przyprawa do warzyw ■ 20 dag makaronu ■ olej.

Przyrządzanie:

Reklama

➊ Rybę rozmroź, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem i odstaw na godzinę.

➋ Obgotuj różyczki brokuła, osącz. Mieszankę warzyw podsmaż na patelni. Dodaj pokrojoną cukinię i smaż chwilę razem. Posyp przyprawą do warzyw. Makaron ugotuj al dente (na półtwardo), osącz.

➌ Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego włóż makaron, warzywa oraz rybę. Wymieszaj.

➍ Wstaw naczynie do gorącego piekarnika. Zapiekaj 30 minut w temp. 180˚C. Pod koniec pieczenia posyp potrawę pokruszonym serem i posiekanym chili.

➜ Przygotowanie: 30 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 230

Magdalena Kaczmarek z Poznania

Super TV
Więcej na temat:zapiekanka | z | Lorie

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag filetów rybnych np. z lina, sandacza, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łodygi selera naciowego, 1 i ½ szklanki bulionu warzywnego, 2 łyżki białego wytrawnego wina,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.