Reklama
  • Poniedziałek, 18 lutego 2013 (11:47)

    Zapiekanka z morszczukiem

Przygotowanie ok. 60 minut. Porcja 290 kcal. Koszt porcji ok. 3,70 zł. Przepis dla 4 osób.

Składniki:

80 dag filetów z morszczuka, 8 ziemniaków, 2 cebule, 4 łyżki oleju, 3 łyżki natki. Sos: 1/2 szklanki mleka, żółtko, 3 łyżki tartego ostrego sera, sól, tłuczony pieprz.

Reklama

Filety pokrojone w większe kawałki obsmaż na połowie oleju (po minucie z każdej strony na dużym ogniu). Zeszklij cebulę. W natłuszczonym naczyniu ułóż dookoła plastry ziemniaków. Na środek wyłóż cebulę, a na nią ryby. Oprósz solą i pieprzem. Mleko zagotuj, w gorącym roztrzep żółtko (nie gotuj!), wymieszaj z serem, dopraw. Zalej potrawę i zapiekaj w 180°C ok. 45 min. Posyp natką.

Zobacz również

  • 1 opakowanie makaronu świderki, 1 opakowanie mrożonych brokułów, 50 dag filetu z łososia, 1 por, cytryna, 5 dag masła, 200 ml słodkiej śmietany, sól, pieprz, parmezan więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.