Reklama
  • Piątek, 18 października 2013 (11:05)

    Zapiekanka z paluszkami rybnymi

Składniki: 30 dag spaghetti, zie lona papryka, sól, gruby szczypiorek, olej, 8 mrożonych paluszków rybnych, cebula, łyżka mąki , łyżka curry, pół szklanki mleka , pół szklanki bulionu warzywnego, pieprz, 20 dag żółtego sera.

Przygotowanie:

Spaghetti ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Paprykę, pokrój w cienkie pierścienie i usuń pestki. Szczypior pokrój ukośnie w plasterki, a cebulę drobno posiekaj.

Na patelni rozgrzej olej i lekko podsmaż warzywa. Następnie, na tym samym oleju, usmaż paluszki rybne na złoty kolor.

Reklama

Przygotuj sos. Mąkę wymieszaj z curry, wlej mleko i wywar. Całość wymieszaj i zagotuj, dopraw solą i pieprzem. Brytfankę wysmaruj olejem. Na spód wyłóż makaron, warzywa i paluszki rybne.

Całość posyp startym serem i zalej sosem. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 200° C, aż ser się rozpuści.

Na żywo
Więcej na temat:zapiekanka | spaghetti | paluszki rybne

Zobacz również

  • Składniki: 4 duże filety z ryby morskiej, sok wyciśnięty z cytryny , 1 duży por, 2-3 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 4 łyżki masła, 1 łyżeczka mielonej przyprawy do ryb, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.