Reklama
  • Środa, 8 kwietnia 2015 (13:00)

    Zapiekanka z porów i ryby

Składniki: 8 płatków ryby, 2 łyżki mąki, koper, pietruszka, 3 pory, 2 łyżki masła, szklanka śmietanki 30-proc., 20 dag żółtego sera, sól, pieprz, pieprz cytrynowy, łyżeczka maggi.

Reklama

Rybę przypraw solą, pieprzem i pieprzem cytrynowym. Obtocz w mące i usmaż lub upiecz w piekarniku w folii aluminiowej. Pory pokrój w drobne talarki, wrzuć do garnka, dodaj 2 łyżki masła i dolej trochę wody. Dodaj sól, pieprz oraz maggi i duś na małym ogniu. Kiedy pory będą już miękkie, dodaj koperek i natkę pietruszki, a następnie dolej śmietankę i jeszcze chwilę podduś.

Rybę włóż do żaroodpornego naczynia, ułóż na niej pory. Na koniec posyp całość startym serem i włóż na 10-15 minut do nagrzanego piekarnika. Zapiekankę podawaj z ziemniakami lub ryżem. Smacznego!

Pani Anna Mika

Dobry Tydzień
Więcej na temat:ryby | ryby | zapiekanka | Mika | Pani | z | pory | ryba | zapiekanki

Zobacz również

  • Rybna  zapiekanka

    Składniki: 25 dag makaronu penne, 3 filety tilapii, 1/2 brokułu, 200 ml śmietanki 30 proc., jajko, 15 dag sera żółtego, przyprawa do ryb, przyprawa z suszonymi pomidorami i czosnkiem, masło, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.